Thursday, November 27, 2014

# Corat Coret

SEMAK SAMAN DAN DAPAT SAMAN TRAFIK!

Baru ni aku bukak MyEg kononye untuk check insuran yang perlu dibayar bila nak renew road tax nanti. Bagi yang nak guna servis tu kene daftar id dulu ye sebelum korang boleh masuk ke eServices seperti JPJ,DBKL,PDRM,Insolvensi,TNB,TMB,Imigresen dan PPZ MAIWP.Sambil dok jelajah MyEg ni tangan tetiba gatal nak klik kat PDRM dan JPJ. Biasalah, bagi pengguna jalan raya dua organisasi mesti kait dengan saman.

So,aku pun check le ic/no pendaftaran kereta.Nah kau sekali PDRM keluar 2 saman tahun ni.Fuhhhh..masak.RM300 tu.Tu sume sebab speeding.Amik ko,lenkali jangan nak melaju sangat kat tempat yang memang dah had limitnye walaupun dok highway jalan lengang time tu.Ini makannya.Siap gambor kau.

Nasible JPJ takde saman. Dah le tengah bulan 12 ni nak renew roadtax..memang masak le.

Moral of the story.Pandu cermat ikut hadlaju.

No comments: