Friday, July 29, 2011

# Sukan

Impian berkecai..tapi redha

Sape yg tengok perlawanan bola sepak malam tadi?pasti korang pun tahu kan..yang kita tewas dek Singa dengan agregat 6-4..
aku tak suke mamat ni...ade2 aje ko ni kan..eee..marah ni..
kalau tengok perlawanan semalam..Singapura banyak main helah..suke lengah2kan masa..rasa nak ganyang je..banyak lak lakonan dorang..tengok le berape banyak insiden yg melibatkan pemain dorang...memang geram sangat..kalau leh tak yah layan le 'pe'el' dorang ni..ade satu bab tu sorang pemain dorang jatuh..dok le ko kat situ sorang yg len sibuk main..kelakar lak aku tengok..peh tu baru le ade org g tlg dia..hahah
Buat pemain Malaysia..nampak kesungguhan dorang bermain..tahniah wt fahmi@KFCM kerana bermain dengan baik....berjaya beberapa kali menampan bola dari dibolosi..kalau le dia main masa jkat Singapore ari tu..sure leh menang kan..mandai je aku..Safee Sali yg menjadi kapten team dengan jayanya menjaringkan satu2nya gol buat kita..nampak dia main dengan baik sekali..walaupun ada masa kelihatan seolah2 dia sorang je main..Aidil walaupun masih belum pulih sepenuhnya kaki  tu semangat nak main jugak..agak terkilan kerana dia dikeluarkan dari padang akibat kecederaan..dengarnya lutut dia 'meletup' dia menangis kesakitan..hilang sudah satu lagi pertahanan kita..apepun player kita sume bagus2..yele kita bergantung kpd pemain tempatan..tak cam dorang import player..

Semoga team bola negara kan lebih cemerlang di masa hadapan..nampak dah ramai yang minat ngan bola sekarang ni..tengok je penonton yang datang..dr pelbagai kaum, usia dan status..tahniah warga Malaysia..bersatu!

7 comments:

Hanis Azla said...

rezeki kita mungkin next time.. apa2 pun tetap bangga dengan team Malaysia.. KFCM mmg man of the match malam tadi..

lovely said...

aper pun.
aku tetap sokong harimau muda.
diorg mmg the best!!

Faztee Danisha said...

@Hanis Azla yup tul..insya'allah ade rezeki next time..main sungguh..baiki yg kurg..KFCM memang power..cantik je pertahanan dia

Faztee Danisha said...

@lovely muda ke...walaupun kalah harimau malaya dah nampak mengaum sekarang ni..just leh baiki ape yg kurag ja..memang best!

muCux said...

myb world cup jauh utk kiter capai but bile HM dah smpai tahap nie pon satu kebanggan bagi malaysia ye dak?
terus kan menyokong pasnie giliran Harimau muda plak berjuang utk sea game n olimpik.. . aumm aummm

Lizan said...

syok pulak baca faztee buat ulasan pasal bola.. geram je tengok dorang buat drama kat tengah padang kan..saja lah tu nak curik masa... eh thanks hari tu bagi link caner nak wat scroll box tu... kita dah repair dah blog kita.. nampak okey sikit.

bunga said...

leh cuba lagi..selagi nyawa masih di badan n cihat..