Friday, January 28, 2011

# Sukan

Le Tour De Langkawi @Putrajaya

Hari ni merupakan stage ke-6 pasukan pelumba basikal beraksi dlm LTDL..yang mana laluannya bermula dari Rawang hingga Ke Putrajaya dengan jarak sejauh 107.0km..LTDL ni dah mula dari 23 Januari (dr Langkawi) dan berakhir pada1 Februari 2011..last stesen dorang di KL.
Memandangkan dorang akan melalui laluan depan ofis aku ni..dengan excitednya aku, zizan and wahida (mak buyung yg dipaksa lari..) turun le utk melihat aksi2 tersebut..kononya kul 10 mai..dok tunggu punya tunggu..kul 10++ dah br depa sampai..apa lagi pakat standby camera jd photographer and reporter( ade le org bhgian tu..buat liputan pulak)..hehheh..Nampak bersemangat sekali penyokong M'sia ni..memberi sorakan semangat wat pelumba M'sia..(aq tak perasan pun pelumba kita ni)..asyik snap gambar pasukan pe tah ..ala yg pkai bju putih biru tu..hah tengok le gambor tu ye..first round..wah lajunye...2nd round xsebape..3rd round..kate pecut..emm..xnampak cam pecut tapi bile tgk video yg dirakam..dah cam fast preview lak..Sungguh menarik bile sekali sekala berpeluang menyaksikan secara live..time sekolah dulu penah gak tengok live..Pengetua kasi sume student kuar..standby tepi jalan utk support pasukan M'sia..maka dengan gumbiranya beramai2 la kami berdiri di tepi jalan Persekutuan Sungkai (ala jalan lame dan utama selain lebuhraya utk ke utara selatan)..aku tak ingat dorang nak ke mana time tu..tapi yg pasti arah utara..Ok back 2 LTDL..keputusan keseluruhan Anuar Manan yg m'jadi kebanggan negara dapat tempat ke-2 tadi..First Andrea dan Second Takashi..nak detail leh rujuk siniSelepas ni LTDL akan meneruskan perjalan dorang esok (29.1.11) ke stage 7 iaitu dr Banting ke Tampin sejauh 149.5km..Semoga pasukan negara dapat beraksi dengan baik..majulah sukan utk semua!Malaysia Boleh.

2 comments:

CahayaCintaIlahi said...

wah beshnye kte tak pat tengok walaupun ada kat putrajaya huhu

Faztee Danisha said...

heehhe..Chaya dok mane..rugi lor x ngulor tengok....bukn slalu pun..huhuh